[3946979]

wieszak ze Słomczyna

emmi1

emmi1 2008-12-26

Ze świecznikiem tworzy świetny komplet :)

bunia

bunia 2008-12-29

Odnośnie bigosu- jak ma być świąteczny to tak , a najlepiej żeby międzyczasie przemroził się .Można zrobić na skróty - ale 3 dni to minimum , inaczej to będzie kapusta z mięsem a nie bigos . Spróbuj raz a zobaczysz różnicę . Najlepiej gotować bigos w dużej ilości , zamrozić w porcjach a potem odgrzewać .

bunia

bunia 2008-12-29

Kardamon kupuję w ziarnach ( zielony ) w marketach , lekko go rozgniatam , zawijam w gazę z goździkami , skórką pomarańczowa i co tam daje i wiążę węzełek i tak wkładam między herbatę . Tylko wypróbuj najpierw bo nie wszyscy lubią kardamon ( mnie z kawa smakuje bardziej niż z herbatą ). Do parzenia w czajniczku polecam dodawanie owoców dzikiej róży , głogu , suszonej żurawiny ( jak nie możesz dostać w sklepie zobacz w aptekach z ziołami - ja tak od lat sie zaopatruję , nawet kwiat lawendy tam kupuje i robię mieszankę lawendową ).

bunia

bunia 2008-12-29

Zamęczę cie tymi dopiskami . Z cukrem do karmelizowania pora uważaj bo łyżeczka -łyżeczce nie równa - trzeba trafić proporcję cukru i pieprzu wg własnego smaku ( możesz spróbować jeszcze dodać do pora odrobinę sosu sojowego )

bunia

bunia 2008-12-31

Za kilka dni napiszę Ci jak wyszła mi herbata anyżkowa . Kupiłam anyż gwiazdkowy- badian i właśnie włożyłam go do herbaty , zobaczymy- pachnie wspaniale .Za parę dni zaparzę .Wszystkiego dobrego- baw się dobrze w Sylwestra .

zoltar

zoltar 2009-01-01

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku-wiele radości i uśmiechu-i spełnienia wszystkich marzeń:)))

baaya

baaya 2009-01-02

domek cudny, Bob i cieśla także:)) Pozdrawiam w Nowym Roku

emmi1

emmi1 2009-08-09

nawiązując do tematu ,,ozdób,, to to jest na przykład dla mnie właśnie ozdoba domu, czy inne przedmioty, które w galerii Garnka pokazałaś ;)

dodaj komentarz

kolejne >