wieszak ze Słomczyna
bunia 2008-12-29
Odnośnie bigosu- jak ma być świąteczny to tak , a najlepiej żeby międzyczasie przemroził się .Można zrobić na skróty - ale 3 dni to minimum , inaczej to będzie kapusta z mięsem a nie bigos . Spróbuj raz a zobaczysz różnicę . Najlepiej gotować bigos w dużej ilości , zamrozić w porcjach a potem odgrzewać .
bunia 2008-12-29
Kardamon kupuję w ziarnach ( zielony ) w marketach , lekko go rozgniatam , zawijam w gazę z goździkami , skórką pomarańczowa i co tam daje i wiążę węzełek i tak wkładam między herbatę . Tylko wypróbuj najpierw bo nie wszyscy lubią kardamon ( mnie z kawa smakuje bardziej niż z herbatą ). Do parzenia w czajniczku polecam dodawanie owoców dzikiej róży , głogu , suszonej żurawiny ( jak nie możesz dostać w sklepie zobacz w aptekach z ziołami - ja tak od lat sie zaopatruję , nawet kwiat lawendy tam kupuje i robię mieszankę lawendową ).
bunia 2008-12-29
Zamęczę cie tymi dopiskami . Z cukrem do karmelizowania pora uważaj bo łyżeczka -łyżeczce nie równa - trzeba trafić proporcję cukru i pieprzu wg własnego smaku ( możesz spróbować jeszcze dodać do pora odrobinę sosu sojowego )
bunia 2008-12-31
Za kilka dni napiszę Ci jak wyszła mi herbata anyżkowa . Kupiłam anyż gwiazdkowy- badian i właśnie włożyłam go do herbaty , zobaczymy- pachnie wspaniale .Za parę dni zaparzę .Wszystkiego dobrego- baw się dobrze w Sylwestra .
zoltar 2009-01-01
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku-wiele radości i uśmiechu-i spełnienia wszystkich marzeń:)))
emmi1 2009-08-09
nawiązując do tematu ,,ozdób,, to to jest na przykład dla mnie właśnie ozdoba domu, czy inne przedmioty, które w galerii Garnka pokazałaś ;)