jusiap 2013-10-28
Witam po chwilowej przerwie ...
Udanego Nowego Tygodnia :)
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko :)
Najmłodszy rozrabia :)) trzeba mieć oczy dookoła głowy :)
jusiap 2013-11-08
Robiłam z 2 kg flaków wołowych.. ugotowałam je 3 wodach... dokąd flaczki nie śmierdziały ;) hi hi
później 4 udka podgotowałam aby mięsko odchodziło od kości ...
w między czasie obrałam marchew (około 7 sztuk wielkich marchew i 3 średnie selery ) starłam na tartce...
Mięsko wyciągnęłam do wystudzenia.. jak wystygnie to oddzieliłam od kości...
w wywarze z udek wrzuciłam flaczki... a później mięsko z udek ;) i do tego marchew i seler ;) to się pogotowało z godzinkę.. i dodałam przyprawy do flaków... i majeranek ;))) to według uznania jak kto lubi :)
jak się zagotowało i ugotowało robiłam zasmażkę.. na oleju.. ale chyba i na maśle można...
oczywiście Ty możesz zrobić z 1 kg flaków.. ;) i do tego wystarczy 2-3 udka :)
ja jeszcze zamroziłam sobie bo nie poszło aż tyle ;)) hi hi
ot taki przepis ;)