dodi35 2010-02-09
http://www.youtube.com/watch?v=q80BAs4QjQQ
wieska1 2011-04-11
paprykarz domowej roboty
1 duża makrela wędzona
100g ryżu
4 lyzki przecieru pomidorowego
2 lyzki ketchupu
1 cebula
2 lyzki tłuszczu ja użyłam margaryny do smażenia
ziele angielskie, liść laurowy
sol, pieprz
Ryz ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 2 kulek ziela angielskiego i 1 liścia laurowego. Rybę obrać z ości i zmielić, na koniec wrzucić do maszynki 2 lyzki ugotowanego ryżu i tez zmielić ( robię tak bo dużo ryby zostaje w maszynce). Cebule obrać i pokroić w kostkę. W rondlu roztopić tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę. Pod koniec dodać ketchup i przecier. Całość wymieszać z ryba i ryżem. Doprawić do smaku sola i pieprzem.