Jedzonko

Jedzonko

Tort limonkowy
8 jaj
1 szklanka z czubkiem cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Upiec biszkopt 170’C ok. 30 min.
Prostokątna foremka 23/31 cm

3 szklanki mleka
6 łyżek mąki pszennej
8 łyżek mąki ziemniaczanej
2 szklanki cukru
Starta skórka z 6 limonek
3 jaja
Ugotować budyń.
Po wystudzeniu połączyć z sokiem z 8 limonek.

50 dag masła rozmiękczyć mikserem.
Miksując dodawać po łyżce budyniu.
Krem gotowy.
Biszkopt przekroić na 3 części.
Do nasączenia:
1 szklanka wody
2/3 szklanki soku z limonki
4 łyżeczki cukru.

cudolik2

cudolik2 2013-04-21

Wygląda cudnie;)

dodaj komentarz

kolejne >