bób 1 kg,
koperek 1/2 pęczka,
masło 2 - 3 łyżki,
sól, pieprz do smaku,
sok z 1/2 szt . cytryny,
oliwa 3 łyżki,
Sposób przygotowania:
Bób dobrze wypłukać, zalać wodą i ugotować. Po ugotowaniu obrać ze skórki. Włożyć do miski i zmiksować blenderem na jednolitą masę razem z oliwą.
Dodać poszatkowany koperek świeży, sok z cytryny, a do smaku doprawić solą i pieprzem. Dodać 2 - 3 łyżki masła i ponownie dokładnie wymieszać.
Pastę podawać do świeżego pieczywa. Jest pyszna.
Zrobiłam z 1/2 kg bobu.
jaworr 2017-07-11
Ciekawie to wygląda i jak zapewniasz to i smakuje....:))
Zdrowe też bo nie ma tam EEEEE..:)
Miłego dnia Wisiu życzę i pozdrawiam..:)
stachs7 2017-07-11
Skorzystam z przepisu!Pozdrawiam.
wiska 2017-07-11
Trochę roboty jest z obieraniem bobu po ugotowaniu, ale zmobilizuj się i zrób, masz w domu pomocników:)
(komentarze wyłączone)