domowe batoniki śniadaniowe

domowe batoniki śniadaniowe

1 puszka mleka skondensowanego (słodkie) niestety
250 g płatków owsianych
75 g wiórków kokosowych
100 g żurawiny
125 g sezam + siemię lniane
125 g pestek słonecznika + płatków migdałowych
wymieszać wszystkie suche składniki zalać ciepłym mlekiem (lekko podgrzać)
dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę (papier pod spód !) wygładzić na płasko
piec góradół :) nagrzać do 130 stopni i piec przez godzinę :)po wyjęciu 15 minut studzić i zaraz potem kroić na kawałki :) potem jest twarde i się nie uda :):):):)
mieszanka pestek i ziaren dowolna , można też dać rodzynki zamiast żurawiny :) co tam kto lubi, według uznania:)
polecam

halajot

halajot 2014-09-10

Dzięki za przepis :)

dzitka

dzitka 2014-09-12

proporcja na jedną dużą blachę (taką od piekarnika) :)

smyk5

smyk5 2014-09-12

świetny przepis...dziekuję, ale czy one bardzo twarde po upieczeniu??

milko

milko 2014-09-13

mniam!

dodaj komentarz

kolejne >