NIESTETY KROIMY DOPIERO JUTRO.... ;)
TYLKO KTO DO JUTRA WYTRZYMA...HA, HA, HA... ;))
BISZKOPT Z MAKIEM I MASĄ KOKOSOWĄ
BISZKOPT:
6 jajek
250 g suchego maku (ok 1 szkl)
150 g cukru (ok 7-8 łyżek)
120 g mąki (ok 1 szkl)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA:
500 ml śmietany kremówki
2 tabliczki białej czekolady
1 galaretka cytrynowa
1 śmietan-fix (niekoniecznie)
200 g wiórek kokosowych
czekolady pokruszyć i rozpuścić, można dodać odrobinę mleka lub śmietany, ewentualnie rozpuścić w kąpieli wodnej
galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szkl wody
śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan-fix i stopniowo rozpuszczoną czekoladę i tężejącą galaretkę, na koniec wsypujemy wiórki, delikatnie mieszamy
upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą kokosową
posmarować również wierzch ciasta i posypać wiórkami
może być opcja z uprażonymi wiórki
https://www.garnek.pl/xaviera/20193687/rafaello
dodane na fotoforum:
babcia1 2012-05-02
ło matko co stronka to łakocie i jak tu wytrzymać muszę zabrać się za upieczenie czegoś bo pełne usta śliny mam ..mniamuśnie te ciacha wyglądają..
grazia5 2012-05-02
Uważam że na jutro będzie za dużo -proszę o kawałek dzisiaj:))))))))hihihihihihihihi