[20672775]

BISZKOPT Z MAKIEM I MASĄ KOKOSOWĄ

BISZKOPT:

6 jajek
250 g suchego maku (ok 1 szkl)
150 g cukru (ok 7-8 łyżek)
120 g mąki (ok 1 szkl)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA:

500 ml śmietany kremówki
2 tabliczki białej czekolady
1 galaretka cytrynowa
1 śmietan-fix (niekoniecznie)
200 g wiórek kokosowych


czekolady pokruszyć i rozpuścić, można dodać odrobinę mleka lub śmietany, ewentualnie rozpuścić w kąpieli wodnej
galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szkl wody

śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan-fix i stopniowo rozpuszczoną czekoladę i tężejącą galaretkę, na koniec wsypujemy wiórki, delikatnie mieszamy

upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą kokosową
posmarować również wierzch ciasta i posypać wiórkami


może być opcja z uprażonymi wiórki

https://www.garnek.pl/xaviera/20193687/rafaello

dodane na fotoforum:

beata3

beata3 2012-05-03

MIŁEGO POPOŁUDNIA KOCHANA

agus35

agus35 2012-05-03

pychotka ...to krem czy śmietana?

myszaa

myszaa 2012-05-25

wygląda bardzo apetycznie:) a smakuje pewnie jeszcze lepiej:)

k29asia

k29asia 2012-09-19

wygląda cudownie!!!!!

kamiloo

kamiloo 2012-12-11

wcześniej dodałem komentarz a już znalazłem nawet przepis :)
ha ha ha

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >