zby60 2010-01-30
to jest kukurydza moczona kilka godzin, następnie zagotowana 2 razy w odstępie 2 godzin - oszczędzam w ten sposób energię, kiedyś gotowałem kukurydzę pół godziny żeby była wystarczająco miękka dla nimf
gooja 2010-01-30
To potrawa tylko dla dużych papug???
Ja jutro planuje podać mojemu ryż ciekawe jak zareaguje...;-D
tadekl9 2010-01-31
Witm Zbyszku niezłe urozaicenia robisz swoim paputkom.
Mozna sie od ciebie sporo nauczyc.
Pozdrawiam.
wojte23 2010-01-31
Latem robiłem tak jak Zbych. Gotowałem więcej i mroziłem. W końcu sierpnia nazbierałem kukurydzy w kolbach, w fazie dojrzałości mlecznej. Zamroziłem okło 200L na cały rok mi wystarczy.
gooja 2010-01-31
Witam....ja tez mam zamrazarkę....już nie moge sie doczekać kukurydzy....;-)
Pozdrawiam