Kulinaria-Ciasto karmelowe

Kulinaria-Ciasto karmelowe

Ciasto karmelowe
Ugotować puszkę mleka słodzonego/2 godz/ i wystudzić.
Ciasto składniki
5 jaj
25 dkg cukru
15 dkg mąki
5 dkg mąki ziemniaczanej
łyżka proszku do pieczenia
1/2 szkl wody
1/2 szkl oleju
3-4 dkg kakao

Wykonanie:
ubić białka dodając cukier, a następnie żółtka. Dodać pozostałe składniki, lekko wymieszać i upiec.

Duży słoik jabłek smażonych/mogą myć kupione , krajane w kostkę w słoiku/
1 kostka masła
1 czekolada
10dkg orzechów/mielonych/
3 paczki herbatników pepitki

1 kostkę masła zmiksować dodać ostudzoną masę z puszki zmiksować, dodać pół czekolady startej i orzechy.
Przekroić placek na 2 części .Na 1 część wyłożyć jabłka, przyłożyć 2 częścią placka, nałożyć na nią masę karmelową ,a na masę herbatniki petitki maczane w rumie lub spirytusie. Całość polać polewą.

Ciastka w rumie tylko się zanurza z jednej i drugiej strony.

SMACZNEGO!

dodane na fotoforum:

kata79

kata79 2010-09-14

Ojej - ślinka mi leci na takie pyszności .

lanta21

lanta21 2018-02-08

super

dodaj komentarz

kolejne >