Ciasto z krakersami
Upiec biszkopt z 4 jaj
Gotować mleko w puszce skondensowane słodzone 2,5 godz, wystudzić/ może być kupiony karmel/.
Ugotować budyń:4 żółtka , 3 łyżki mąki zwykłej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 2 cukry waniliowe, ½ l mleka.
Zmiksować 1 kostkę masła, dodawać stopniowo wystudzony budyń i miksować.
1/2l schłodzonej śmietany 30% ubić z 2 łyżkami cukru pudru, na koniec dodać tężejącą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczoną w ½ szklanki wody.
Składanie:
Biszkopt posmarować ½ puszki karmelu, ułożyć krakersy, na to drugą część karmelu, przykryć drugą warstwą krakersów / potrzebna 1 paczka krakersów/. Na krakersy wyłożyć krem budyniowy i na to bitą śmietanę z galaretką. Na wierzch zetrzeć czekoladę .Włożyć do lodówki.
dodane na fotoforum:
hanka32 2012-03-25
CHĘTNIE BYM ZJADŁA BO SMACZNIE WYGLĄDA:)