2 kg mrożonych filetów z soli (może być inna ryba)
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 słoik ogórków konserwowych( ½ l )
1 duża cebula
Zalewa:
4 szkl.wody
½ szkl.oleju
12 łyżek octu
4 łyżki cukru
1 koncentrat w słoiczku\'\'Pudliszki\'\'
5 łyżek pikantnego ketchupu
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
pieprz
Rybę pokroić na kawałki,panierować i usmażyć.Paprykę,ogórki i cebulę pokroić w kostkę.Warstwę upieczonych filetów przekładać warstwą pokrojonych warzyw-i tak na przemian.Zalać letnią zalewą.
Zalewa:
Wszystkie składniki wlewamy do garnka i gotujemy 30 min.
elli4 2015-12-30
Niech te dni _ co Nam zostały
zanim skończy się rok cały
wraz z uśmiechem były dane
i miłością przeplatane.
MIŁEGO DNIA ..