60 dag mrożonego szpinaku
3-4 ząbki czosnku
1 łyżka masła
4-5 jaj
1 pełna łyżka mąki
pieprz,sól...
Dusimy zamrożony szpinak z masłem dodajemy do niego czosnek(ilość według uznania),przyprawy(vegeta,pieprz,sól,maga itp...)Ja duszę szpinak dopóki woda nie odparuje( można go osączyć na sicie).Gdy przestygnie dodajemy żółtka,mąkę,ubitą pianę z białek.Pieczemy na dużej natłuszczonej i wyłożonej papierem blasze ok.15-20 min.w temp.180-190 C.Po przestudzeniu smarujemy serkiem wymieszanym z dowolną ilością czosnku lub gotowym serkiem Almette.Układamy plasterki łososia-zwijamy jak roladę.Schładzamy.
Nadzienie:
Twarożek delikatny''President''naturalny+ 4 ząbki czosnku lub 2 serki Almette z chrzanem
20dag łososia wędzonego
iveta76 2017-02-21
Pięknie wygląda i świetnie smakuje moja córka zrobiła jadłam. Pierwszy raz i juŻ myślę o następnym :-)