Tak niecodzienny widok, że wart uwiecznienia.
Syn w trakcie produkcji kalafiora po sycylijsku.
:)
Przepis na życzenie Marysi (Maria57):
Kalafior drobisz na małe, dwie cebule siekasz i walisz to w 3/4 szklanki oliwy/oleju gorącego. Pod przykryciem dusisz 10 minut w zależności od lubienia twardości i zaprawiasz na koniec 3 jajkami wymieszanymi z sokiem z cytryny (pół albo całym, proporcje zależą od preferencji).
Mieszasz i pozostawiasz poza ogniem,pod pokrywką, dodajesz pieprz i sól oraz koperek świeży.
maria57 2012-12-14
Dzięki serdeczne Adusiu
Przyznaję, że troszkę mnie zaszokował skład produktów, jakoś trudno mi sobie wyobrazić efekt,
nie będzie wyjścia, muszę spróbować to w praktyce, a znając Twój kunszt kulinarny domniemywam, że Dzięcię po Tobie go odziedziczyło i byle czego nie upitrasi. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i tego Przystojniaka ze zdjęcia
olenia3 2012-12-15
no tak,jak to rzadki widok,to trzeba pokazac:))mkiło pozdrawiam