1kg maki,poł litra mleka,kostka drozdzy(10dag),szkl cukru,1c.waniliowy,4jajka,niepełna szkl.oleju,szczypta soli
-zrobic rozczyn-drozdze,odrobine mleka ciepłego i cukru(pozostawic w ciepłym miejscu az zaczna rosnac).Jajka utrzec z cukrem dodac mleko podgrzane(nie moze byc gorace)rozczyn,wszystko wlac do maki ,dac szczypte soli i wyrabiac w czasie wyrabiania wlewac olej.odstawic ciasto w ciepłe miejsce do wyrosniecia.gdy wyrosnie formowac małe bułeczki spłaszczyc włozyc w srodek jagody zima moga byc mrozone-czesto takie daje,zlepic i zostawic jeszcze do wyrosniecia na ok10minut.mozna posmarowac bułki rozmaconym jajkiem i posypac cukrem przed upieczeniem.piekarnik nastawic na 180-200 stopni i pieczemy na złoty kolor.BUŁKI MOZNA NADZIEWAC DOWOLNYM FARSZEM I OWOCAMI
dodane na fotoforum:
wiola29 2008-10-27
ale pyszności !!!
patii 2008-10-27
mniam chyba się wproszę przyniosę ze sobą kawkę co ty na to?pozdrawiam
syntia31 2008-10-27
gdyby tak lukier z nich zedrzeć to nic więcej do szczęscia by mi nie brakowalo:)) hehehe
sweet29 2008-10-27
Wygladaja smakowicie...moge prosic o przepis??...pozdrawiam i dodaje do ulubionych:)
qcharz 2008-10-28
Ja poproszę z ciepłym mleczkiem. ;)
PRZEPYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
danka1 2008-10-28
Poproszę 1 do kawki..
artur30 2008-10-29
http://pl.youtube.com/watch?v=kTPrDCCJbwk
MILEGO WIECZORU! ROZDAWAJ USMIECH A WROCI DO CIEBIE!
PIEKNA GALERYJKA:) CALUJE RACZKI:)