4jajka
1szkl.cukru
2szkl mąki
2/3szkl oleju
po łyżeczce-sody,proszku do pieczenia i cynamonu
1szkl.orzechów włoskich,4-5jabłek(najlepiej reneta
Jajka z cukrem ubić na puch,dodać olej,przesianą mąke z sodą proszkiem i cynamonem.
Dodac pokrojone w kosteczke jabłka i wsypać orzechy(ja wieksze kroiłam).Wszystko delikatnie wymieszac,masa bedzie bardzo gęsta.
Blaszke wysmarowac margaryną,posypac bułką tartą-wlac ciasto
Piec 40-50min termoobieg.Gotowe można polac polewą lub posypac cukrem pudrem
dodane na fotoforum:
forhendr 2008-11-13
Tak ogladam,ogladam i ......poprostu przytylem!!!-Takie smakowitosci!!!-(*_*)
charme 2009-03-25
super, chyba sie skusze i zrobie:) Jaka temperatura z termoobiegiem?