ciasto kruche
-2szkl.mąki krupczatki
-poł kostki margaryny
-2jajka
-szkl.cukru,1cukier waniliowy,2łyzeczki proszku do pieczenia
make,margaryne(zimną),jajka,cukry i proszek-siekamy i zagniatamy.
Wykładamy na blaszke,wysmarowana margaryna i posypana bułka tartąlub wyłozona papierem do pieczenia
Podpiekamy ok10-15minut w 180st.
po wyjeciu układamy rabarbar ,lub inne owoce sezonowe
2budynie waniliowe lub smietankowe(mleko)1litr
Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu(czym wiecej budyniu tym ciasto jest wyzsze)robiłam z 3.Gorące wylewamy na rabarbar, ponownie wkladamy do piekarnika i pieczemy 30-40minut.
piana-2jajka,poł szkl cukru pudru,paczke wiorek kokosowych
Wyjmujemy po 30minutach ponownie
ubijamy białka z cukrem puderem,na sztywno dodajemy zołtka i na końcu wiorki kokosowe.Dobrze mieszamy i kładziemy na mase budyniowa.Podpiekamy jeszcze 15minut do zarumienienia
Ciasto najlepiej jak polezy po upieczeniu paregodzin a jeszcze lepiej zostawic na noc przed krojeniem,budyń musi dobrze sie zsiąśc.
dodane na fotoforum: