przepis:
6 jajek,
1 szkl.mąki,
1 szkl, cukru,
0,5 szkl, oleju,
2 łyżki kakao
2 łyzeczki proszku do pieczenia
białka ubic z odrobiną soli ,dodać cukier ubijać, dodać zółtka i jeszcze chwile ubijać, dodac reszte składników i wymieszać delikatnie łyzką.piec w 180st 40 min
krem budyniowo-chałwowy:
3 szk mleka
2 budynie waniliowe
3 łyżki cukru
250 g margaryny
100g chałwy
zagotowac 2 szk. mleka z cukrem w pozostałym mleku rozmieszac budyn wlać na gotujące mleko ,zagotowac mieszając..wystudzić
margaryne utrzeć i dodawać małymi porcjami zimy budyn wymieszać i dodać pokruszoną chałwe i ponownie wymieszac.
pianka cappuccino:
0,5 l śmietany 36%
2 łyżeczki żelatyny,
4 łyżki kawy cappuccino
2 łyżeczki cukru pudru
ubić śmietane z cukrem ,dodać kawe wymieszać ..dodac rozpuszczoną w 1/4 szk wrzątku. wymieszac i wyłozyć na mase budyniową.
masa smietankowa:
ubić 0,5 litra śmietany z 2 łyżeczkami cukru.. dodać troche soku z cytryny i na koniec 2 łyzeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szk wrzątku... wyłozyc na pianke cappuccino...
posypac startą białą czekoladą:-)
smacznego:-)))
isia222 2012-03-31
krem chalwowy? pianka capuccino? smaki , które lubię, ale takiego ciasta jeszcze nie jadłam! chętnie wypróbowałabym Twój przepis.
intma43 2012-03-31
Ciacho wygląda rewelacyjnie, szkoda tylko, że masa chałwowa...nie lubię niestety chałwy.
Pozdrawiam :)
intma43 2012-03-31
Masz rację Aga, że można tę chałwę zamienić. Muszę sobie skopiować ten przepis, przyda się na zaś :))
kot54 2012-03-31
Ciasto ....POEZJA....:))
ewulka1 2012-03-31
To musi być bardzo smaczne......:)
aremar 2012-04-01
Wow.....smaczniusio wygląda i zapewne tak samo smakuje :)))
Pogodnej i mile spędzonej Palmowej Niedzieli życzę i pozdrawiam :)))
beagra 2012-04-14
Ale SMAKOWITE SŁODKOŚCI SERWUJESZ AGNIESZKO:)
Tylko piec i częstować.....i biegać na wiosnę:)BO ODMAWIAĆ SOBIE TO GRZECH NIE DO ZAAKCEPTOWANIA:)