DOMOWE RAFAELLO
Składniki:
2-3 paczki krakersów zwykłych i kilka odkładamy do posypki
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
25 dkg masła
20 dkg wiórków kokosowych w tym 5dkg na posypkę
Z mleka proszku budyniowego, mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygniecia. Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodajemy 15 dkg wiórków kokosowych i mieszamy. Na blasze układamy krakersy na to masa i tak aby na samym początku była masa. Pozostałe wiórki podsmażamy na patelni mieszamy z kilkoma rozkruszonymi krakersami i posypujemy gotowe ciasto......Najlepsze na drugi dzień........SMACZNEGO......
dodane na fotoforum:
fiodo46 2010-03-07
juz jestem mniam mniam :))) smaczne milego wievczorku zycze :))
olena 2010-03-07
ciacho dla mnie!! uwielbiam kokos...
zsliwka1 2010-03-07
http://i48.tinypic.com/minfc1.jpg
http://i35.tinypic.com/2czebde.jpg
Pozdrawiam serdecznie:)))