Zapraszam na tradycyjne wloskie bozonarodzeniowe slodkosci...

Zapraszam na tradycyjne wloskie bozonarodzeniowe slodkosci...

PANETTONE -
Każdy kraj ma swoje własne wypieki świąteczne. We Włoszech są to baby panettone i pandoro. Dzisiaj czas na pannetone, wysoką drożdżową babę pełną aromatu cytryn, pomarańczy i rodzynek. Tradycyjnie ciasto to wymaga prawie pięćdziesięciu godzin przygotowań.
Z tego względu większość tych ciast produkowanych jest przez znane włoskie firmy i słynne cukiernie. Mało kto przyrządza ją w domu wg tradycyjnej czasochłonnej receptury. Najpopularniejszymi producentami są: Motta, Balocco, Bauli, Alemagna i Tre Marie.
Obecnie na rynku włoskim można znaleźć dziesiątki różnych rodzajów włoskiej babki świątecznej: np. w polewie czekoladowej, kawowej, z dodatkiem niezliczonych kremów,
z owocami, daktylami, orzechami, itd.
Doskonały pomysł na słodki podarunek.

dodane na fotoforum:

karma11

karma11 2012-12-28

Ja sie skusze heheh...

deniska

deniska 2012-12-28

Teraz wiem co to za ciasto...
Ale kusisz Olu..

irena7

irena7 2012-12-29

Smacznie wyglada! ... piekne opakowanie:))

kati9

kati9 2012-12-29

Piekniei odświętnie opakowana :)

doris1

doris1 2012-12-29

Smacznego Olu.

yoana1

yoana1 2012-12-29

Same pysznosci :)

terecha

terecha 2012-12-29

Z przyjemnością skorzystam z zaproszenia...

oskos12

oskos12 2013-01-02

Extra.

dodaj komentarz

kolejne >