Owoc kaki to bogactwo witamin A, C i błonnika. Oprócz tego zawiera rozmaite związki fotochemiczne wykazujące działanie przeciwutleniające.
Zaobserwowano znaczne zmniejszenie poziomu ogólnego cholesterolu, cholesterolu LDL, trójglicerydów i nadtlenków lipidowych u osób, których dieta została wzbogacona o persymonę w porównaniu z tymi, które nie spożywały owocu kaki.
mery50 2015-10-24
Dzięki za informacje Oleńko.
Warto a w zasadzie powinno się je jeść.
Maja dużo wartości tak nam potrzebnych.
listek 2015-10-24
Sliczne foto ...
mootyll 2015-10-24
Ładne ujęcie:)
alemark 2015-10-26
Dużo szczęścia i wytrwałości oraz samych przyjemnych chwil w NOWYM TYGODNIU życzę...
Pozdrawiam serdecznie :))
lateska 2015-10-27
i tak duzo dobroci ma w sobie ten owoc ............... :)