SKŁADNIKI-
1 kg białej kapusty
50 dag mięsa mielonego
1/2 szklanki kaszy manny
1 1/2 szklanki ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
pieprz
sól
Wegeta
1mała cebula
1kosteczka czosnku granulowanego
WYKONANIE-
Kapustę drobno posiekać,cebulkę pokroić w drobną kostkę,
przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne "gołąbki". Piec na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru.
Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut.
Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody.
SMACZNEGO;)
dodane na fotoforum:
oli74 2009-03-30
mniamniusnie wyglądają .Ale ja z gołąbków najbardziej lubie kapustę ....:)
Buziaczki Aliniu:)
girl21 2009-03-30
Mniam :)ja też lubie kapuste hihi:)
cudolik2 2009-03-30
Ale super pomysł!Ja takich jeszcze nie robiłam nigdy!Moze kiedys sie odwaze;))))Miłego dnia!
wiki3 2009-03-30
super
bunia 2009-03-30
Musze koniecznie zrobić. Moja córka takie robi a ja nie wiem czemu męczę się z tymi zawijanymi. Miłego dnia .Fajnie że zaczęłaś dodawać przepisy .A może dołączysz do nas na forum GarKulinar króry stworzyła luna19 dla garnkowiczów ? tu jest link
http://garkulinar.jun.pl/index.php
Pozdrawiam - miłego dnia.
halinag 2009-03-30
MIŁEGO WIECZORU I SPOKOJNEJ NOCKI DOBRANOC :)) i znów mi przypomniałaś...ale narobiłaś smaka
oli74 2009-03-30
Późna już pora,księżyc lśni na niebie,
Cisza panuje wokół,miasto śpi.
Ja jeszcze nie śpię,
więc piszę do Ciebie,
Bo chcę "Dobranoc" powiedzieć Ci.