TAK WYGLĄDAJĄ-PO PRZESTYGNIĘCIU.
PODAJE PRZEPIS DLA ZAINTERESOWANYCH.
2 KG CYTRYN-UMYĆ I POKROIĆ W PLASTRY
1 KG CUKRU
WODY TYLE ABY ZALAĆ CYTRYNY.
GOTOWAŁAM OK 1 GODZ NA MAŁYM PALNIKU.
POWSTAŁA WŁAŚNIE TAKA GALARETKA-WŁAŚNIE PIJĘ HERBATĘ Z TYM SYROPEM I WCALE NIE JEST SŁODKA,MOŻE POWINNO BYĆ WIĘCEJ CUKRU ALE TO MOŻE NASTĘPNYM RAZEM ZWIĘKSZĘ ILOŚĆ CUKRU:))
dodane na fotoforum:
krynia2 2011-02-03
Dzieki Aluniu.........świetna sprawa. Jutro zabieram sie do dzieła.Pozdrawiam.
ania57 2011-02-03
nawet nie wiedziałam, ze z cytryn tez można zrobic:) kiedys robiłąm z pigwy, ale bardziej pracochłonna
spring2 2011-02-03
Dobrej nocki życzę:)
kati5 2011-02-05
dodaje do ulubionych a na pierwszym miejscu wypróbuje te cytrynki:)
gotujmy 2011-02-15
A czy ta skórka nie spowodowała,że syrop jest gorzkawy ?