BABKA Z OLEJEM I OCTEM.PYSZNA- POLECAM. PODAJE PRZEPIS; 6 JAJ,1 KOST KASI,2 SZKL CUKRU ,1 SZKL MĄKI PSZENNEJ,1 SZKL MĄKI ZIEMN,1 SZKL MĄKI KRUPCZATKI.2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA,2 ŁYŻKI KAKAO,6 ŁYŻEK OLEJU,2 ŁYŻKI OCTU-NA SAMYM KOŃCU. WYKONANIE;KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM,DODAJĄC PO JEDNYM ŻÓŁTKU,POTEM MĄKI Z PROSZKIEM,I OLEJ.NA KOŃCU PIANA Z BIAŁEK .MIESZAMY I DODAJEMY OCET.POTEM WYLEWAMY DO FORMY.CZĘŚĆ CIASTA Z KAKAO WYLEWAMY NA WIERZCH.PIECZEMY 40-45 MIN/JA PIEKĘ W 155 ST/-RADA*JEŻELI KTOŚ NIE MA KRUPCZATKI TO NAJLEPSZE PROPORCJE MĄKI SĄ 2 SZKL MĄKI PSZENNEJ I 1 SZKL MĄKI ZIEMNIACZANEJ. SMACZNEGO.:)))
dodane na fotoforum: