kartofelki robię w ten sposób :
na patelni smażę słoninkę i boczek pokrojony
w kostkę, jak się podsmaży, dodaję mąkę
i ją rumienię na złoty kolor,potem wsypuję
kartofelki,daję dużo koperku i mieszam...
Kartofelki muszą być malutkie,dzisiaj miałam
jak groszek i miałam z nimi trochę pracy
ale warto bo są bardzo smaczne...
danutaw 2014-05-21
..mniam.., ale mi zapachniało ...., pyszności !!!)
Pozdrawiam Dana i życzę Ci pięknego popołudnia ...:):):)
stor55 2014-05-21
też tak lubię ! a z ciekawości zapytam czy to nasze krajowe kartofelki? serdecznie Ciebie Danusiu pozdrawiam .
piatal 2014-05-21
Nawet nie napiszę,,że Danka zaszalała,,bo to już u Ciebie standard,,,Ja jutro mam podobny obiad w planie,,ale takiego wielkiego schabowego,,to nie utłukę,,,
(komentarze wyłączone)