składniki:
2 udka z kurczaka
0,5 kg łopatki
0,6 kg podgardla
0,7 kg wątróbki drobiowej
2 kajzerki
4-5 jajek
warzywa jak na rosół, marchew,seler pietruszka i pora
2 cebule
mięso gotujemy z warzywami ok 1,5 godz,
wyjmujemy i studzimy. w wywarze parzymy wątróbkę ok. 10 minut i studzimy ją.
mielimy przez maszynkę/ ja miele tylko raz/
dodajemy mieloną marchewkę oraz surową cebule, przyprawy tj: sól. pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek, tymianek, papryka słodka i ostra oraz czosnek granulowany i wbijamy wszystkie jajka i mieszamy.dodajemy 2 szklanki wywaru i mieszamy, następnie przekładamy do wysmarowanych foremek i pieczemy w piekarniku ok 1,5 godz. w temp. 170 stopni.
smacznego.
siabat4 2014-10-29
Odpisuje,zrobię przy okazji.
Dzięki Danuś!!!
http://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/k4pijkidujfuuqrp7khsagp6i3/indexweb.htm
alik61 2014-10-29
moja Matuś Też piekła wspaniałe pasztety...,ale to już przeszłość-został nam..."rzeźnik";)
(komentarze wyłączone)