Pasztety

Pasztety

składniki:
2 udka z kurczaka
0,5 kg łopatki
0,6 kg podgardla
0,7 kg wątróbki drobiowej
2 kajzerki
4-5 jajek
warzywa jak na rosół, marchew,seler pietruszka i pora
2 cebule

mięso gotujemy z warzywami ok 1,5 godz,
wyjmujemy i studzimy. w wywarze parzymy wątróbkę ok. 10 minut i studzimy ją.
mielimy przez maszynkę/ ja miele tylko raz/
dodajemy mieloną marchewkę oraz surową cebule, przyprawy tj: sól. pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek, tymianek, papryka słodka i ostra oraz czosnek granulowany i wbijamy wszystkie jajka i mieszamy.dodajemy 2 szklanki wywaru i mieszamy, następnie przekładamy do wysmarowanych foremek i pieczemy w piekarniku ok 1,5 godz. w temp. 170 stopni.
smacznego.

malako

malako 2014-10-29

dzięki za przepis Danuś:))

siabat4

siabat4 2014-10-29

Odpisuje,zrobię przy okazji.
Dzięki Danuś!!!

http://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/k4pijkidujfuuqrp7khsagp6i3/indexweb.htm

alik61

alik61 2014-10-29

moja Matuś Też piekła wspaniałe pasztety...,ale to już przeszłość-został nam..."rzeźnik";)

hanka77

hanka77 2014-11-30

spisałam przepis, może zrobię na święta. Pozdrawiam.

(komentarze wyłączone)