Olu bardzo smakowały...
Dziękuję za przepis :)
stor55 2016-02-10
nigdy nie jadłam prażuchów , ale wyglądają bardzo apetycznie i chyba spróbuję zrobić
kopytka 2016-02-10
w Łodzi mówi się prażoki... ale jak zwał to zwał - to jest pycha...
trzeba mieć trochę siły do utłuczenia...
astra40 2016-02-10
Mniam...pyszności na talerzu:))) Bardzo lubię takie jedzonko:) A kapusta prawdziwie z grzybami, bo u nas tylko tak dla smaczku:)))
jokam 2016-02-10
tak, prażoki...
tak, je tu nazywają...
ale łodzianie nie dodają do prażoków jajek...
w każdym razie w mojej (łódzkiej z dziada, pradziada) rodzinie robi się je bez jaj...
i najczęściej podaje się z kwaśnym kapuśniakiem, ewentualnie z dobrym sosem mięsnym i kiszoną kapustą...
frykasy 2016-02-10
Też się przymierzem do zrobienia takich prażuchów, wszyscy chwalą i mlaskają nad ich smakiem....pysznie na talerzu Danusiu:)))
oliwkaa 2016-02-12
juz na oko bardzo smakowite danie a co dopiero móc to skosztować ..ach !
(komentarze wyłączone)