podaję przepis :
2 woreczki ryżu,1jajko
1 średni seler,cebula i przyprawy
kurkuma,sól,pieprz,zioła prowansalskie
czosnek,przyprawa do kurczaka
Ryż gotujemy,cebulkę i starty seler
przesmażamy do miękkości i dodajemy
do ryżu,dajemy jajko i mieszamy,jak
za rzadkie to dosypujemy tartą bułkę,
dodajemy zieloną pietruszkę lub koperek
następnie formujemy kotleciki
obtaczamy w rozbełtanym jajku
a potem w tartej bułce,smażymy na złoty kolor.
te kotleciki mogą być jako dodatek
do mięsa
frykasy 2017-03-16
Pięknie się prezentują no i ciekawy przepis na bezmięsne danie, pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia :)))
astra40 2017-03-16
Wspaniałe kotleciki:) Zdrowe i pomysłowe:) W związku z tym, że jestem podobnie jak choco13 na diecie pt. "lato tuż-tuż" zamiast bułki tartej dałabym do panierki otręby :)))))
oliwkaa 2017-03-17
wspaniałe ! fajna alternatywa zamiast schabowego :0))) oczywiście tylko dla tych którzy nie mogą wieprzowiny !
(komentarze wyłączone)