3 średnie cukinie
pęczek koperku
1-2 jajka
6 łyżek mąki
2 małe ząbki czosnku ( może być też cebula )
ja dałam
pół łyżeczki proszku do pieczenia
sól,pieprz,olej do smażenia
Cukinię,cebulę,czosnek zetrzeć na tarce
na dużych oczkach,posolić i odstawić na 30-40 min.
potem odlać soki,dodać resztę składników
wymieszać doprawić i smażyć na oliwie na patelni lub można upiec w piekarniku na papierze
do pieczenia
podawać ze śmietaną lub jogurtem lub sosem
czosnkowym
lucilla 2019-08-04
takie z przepisu zrobię w Polsce tutaj mam gotowe , też smaczne pieczone w piekarniku !
siabat4 2019-08-04
Spróbuję przepisu i upiekę w piekarniku.
https://img1.dreamies.de/img/674/b/9ktruw93zpw.gif
(komentarze wyłączone)