Witam bardzo prosze o przepis
Ciasto jest proste jak barszcz i szybko sie robi tylko lepsze jest do zjedzenie jak postoi 2 dni i dojdzie do siebie ( to jest najlepszy sekret)
1. Biszkopt przepołowić na pół
2. Masa ajerkoniakowa najlepiej ze sklepu w proszku żeby za dużo się nie męczyć ;)
Pierwsza warstwa to biszkopt najlepiej zmoczyć kawa lub alkoholem (najlepiej wiśniowym) potem posmarować powidłami (bo takie miałam, prawdziwej roboty=może być dżem najlepiej ciemny wiśniowy, śliwkowy lub truskawkowy) potem jedno nie dużą warstwę, potem drugą część biszkoptu oczywiście też zmoczyć i na biszkopt nałożyć resztę masy ajerkoniakowej ładnie na płasko ułożyć a potem rozpuszczoną czekoladę do dekoracji i odstawić do lodówki i już wieczorem można jeść smacznego
kot54 2010-12-01
Smacznie wygląda..................