przygotowane do gotowania
5 szklanek płatków z mniszka do tego tyle samo wody i 3 cytryny pokrojone w plastry i na gaz ,od zagotowania gotować 20 minut potem odstawić na 24h
cd,na następnej fotce
bronia 2012-05-03
Syropek własnej produkcji jest najlepszy.:)
bogna 2012-05-04
nigdy nie robiłam ale wiem że jest dobrym lekarstwem....dzięki tobie na pewno zrobię sobie sama
maria57 2012-05-04
dziękuję za przepis, wczoraj po Twoim liście rozmawiałam o nim ze znajomymi; potwierdzili, że ta receptura bardzo powszechna jest wsród starych zielarzy na Ukrainie - kwiatki zbiera się tam tylko z pierwszych mniszków - młodziutkich i świeżych na początku wiosny
kofta73 2013-05-26
Moja mama robiła z mniszka, ja ze świerka i pomieniałyśmy się :)
Będę mogła popróbować który lepszy :)