przepis
Gotowe ciasto francuskie
Powidła śliwkowe ,lub dżem
Cukier puder do oprószenia
Ciasto rozwijamy, wycinamy kwadraty . Nacinamy wewnątrz narożniki na kształt litery L, i łapiąc za róg ciasta, mocujemy go w środku ciasteczka. Tak samo postępujemy z pozostałymi rogami. Na środek nakładamy powidła i tak przygotowane ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze 200-210 stopni. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
babcia1 2012-10-10
ale super pomysł na ciasteczka !!
maria57 2012-10-11
zrobię, wkrótce zrobię - czekam na koniec remontu kuchni - wtedy będę szaleć!!!! (jeszcze około 2 tygodnie)
jokam 2012-11-06
kurcze, fantastyczny sposób!
u koleżanki Dytki widziałam już efekt finalny, a u Ciebie dokładną instrukcję. muszę KONIECZNIE sama zrobić!