zapraszam na kieliszeczek nalewki cytrynowej domowej roboty
Składniki
200ml. spirytusu
3 Cytryny
300 g. Cukru
600ml.Mleka 3.2%
1 cukier waniliowy
Skórki z cytryn (samo żółte bez białego) włożyć do słoika i zalać spirytusem, pozostawić tak na 24 godziny.
Na drugi dzień odcedzić .
Cukier i cukier waniliowy rozpuścić w podgrzanym mleku
.
Po wystygnięciu mleka wlewamy spirytus i mieszamy i przelewamy do butelek.
Najlepszy jest bardzo mocno schłodzony.
meesiek 2013-11-23
Mimo, że nie piję alkoholu świetnie wygląda! Miłego wieczoru :)
fihters 2013-11-23
A ja myślałam,że to malibu.....Ale cytrynowa równie dobra...Tylko muszę wtedy nie wsiadać na rower...Bo ostatnio to się źle skończyło...
milka65 2013-11-23
To tak jak do zbliżonego ajerkoniaku tylko bez ucieranych żółtek z cukrem doś sie go naucierałam no to na jedną noge i drugą bo uśniem pozdrawiam
ania03 2013-11-24
takie coś to uwielbiam..miłej niedzieli:)
babcia1 2013-11-24
fajnie wygląda i nawet nie pomyślałabym że to cytrynowa nalewka taka biała ..Na Zdrówko
wymisie 2013-11-24
Tak poda, poda, jak wejdziesz pod kołderkę:)