50-70 dkg mięsa z rosołu
1 szklanka zielonej lub czerwonej soczewicy
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2 jaja
duża namoczona bułka
sól
pieprz
przyprawa do pasztetu
Soczewicę ugotować w 1,5 szkl wody.
Mięso skręcić 3 razy z soczewicą , bułką, czosnkiem i cebulą.Doprawić pieprzem solą i przyprawą dać roztrzepane jaja, wyrobić.Wierzch pasztetu posmarować keczupem lub posypać przyprawą,, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,, .Piec w 180 stopniach 60 minut .
majaha 2015-12-02
Dobry wieczór -serdecznie pozdrawiam..
http://wstaw.org/m/2015/03/01/oie_3jHa6ULFVf2k_1.gif
anulkaz 2015-12-02
Ale super, zrobię sobie taki na święta z dodatkiem soczewicy, bardzo dziękuję za przepis:)
mazurka 2015-12-02
Apetycznie wygląda.
babcia1 2015-12-03
Super wygląda ten pasztet a i przepis świetny!!znaczy drobiowy czy drobiowo wołowy i soczewica?