Gulasz z fasolką szparagowa
1kg zielonej fasolki szparagowej
50 dag wołowiny(można jakieś mięso gulaszowe,ja dałam łopatkę.)
2pomidory
1 cebula
2 łyżki masła lub oliwy
sól,pieprz do smaku
Wykonanie:
Fasolki umyć i oczyścić,większe przekroić na pół.W rondlu rozgrzać masło lub oliwe
włożyć mięso pokrojone w grubszą kostkę i posiekana cebulę,smażyć mieszając tak długo aż
odparuje sok który puściło mięso.Dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory,dusić razem
jeszcze około 5 minut.Dodać fasolkę,całosć przyprawić solą i pieprzem wlać 1/2 szklanki
wody.Rondel przykryć i dusić około 30minut,aż mięso będzie miękkie.
SMACZNEGO!!!
dodane na fotoforum:
magdabo 2010-01-12
Brawo ... z mrożonej też można teraz zrobić !