Langosze

Langosze

Potrzebujemy:

-2 ugotowane ziemniaki,
-400 g mąki,
-1 szklanka mleka,
-3 dag drożdży,
-szczypta soli,cukru,
-olej do smażenia,
-dodatki:według uznania-u mnie:ser zolty sos czosnkowy

Mleko podgrzewamy.Dzielimy na pół.W jednej połowie łączymy z cukrem i drożdżami,druga zostawiamy.Mąkę przesiewamy,dodajemy sól,przeciśnięte przez praskę ziemniaki,resztę mleka i zaczyn.Zagniatamy ciasto.Odstawiamy na godzinę aby podrosło.Na rozgrzanej patelki smażymy langosze-urywam kawałek,robię cienki placek na długość dłoni.Smażę z jednej strony na rumiano pod przykryciem.Odwracam na druga stronę,dodaje dodatki:pomidor,mozzarella i przyprawy i smażę odkryty langosz.Podaję odsączone na ręczniku papierowym,gorące.Z porcji wychodzi 6-7 średnich langoszy.

astra40

astra40 2014-06-18

pyszności:)

kinga35

kinga35 2014-06-18

pyszne ale zdaje mi sie ze na SŁOWACJI to podają?

jmania

jmania 2014-06-19

wyglądają pysznie

polo11

polo11 2014-06-19

nie jadłem ale wyglądają super smacznie

andula

andula 2014-06-19

Anetuś, dla mnie to coś nowego , dotąd nie jadłam ....może kiedyś sama zrobię, dzięki wstawionemu przepisowi, za który dziękuję :)

danutaw

danutaw 2014-06-21

..coś nowego dla mnie też.., ale chyba pyszne...!)
Wspaniałego dnia ze słoneczkiem na niebie i z uśmiechem na buzi życzę Ci ....Anetko ;)))

stasia8

stasia8 2014-06-21

Dla mnie to coś nowego...ale wygląda smakowicie...

ewaiza

ewaiza 2014-06-22

NIE ZNAM TEGO ALE JAK JEST PRZEPIS TO ZROBIE

aja74

aja74 2014-06-23

nie znam potrawy ale ciekawa jest.. pozdrawiam Aneciu co u Was?:)

zuza99

zuza99 2014-09-05

Jadlam na Slowacjii na Termach ,
Z keczupem ,bardzo smaczne ,musze zrobic.
Dzieki za przepis .

dodaj komentarz

kolejne >