PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM i SELEREM
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 słoiczek selera
1 czerwona papryka
1 cebula
3 duże ogórki konserwowe
2 ugotowane jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany (lub jogurt naturalny)
2 łyżeczki musztardy stołowej
3 łyżki posiekanych listków pietruszki
sól i świeżo zmielony czarny pieprz (dość sporo ;))
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia, odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Seler także odsączamy z zalewy i trochę go siekamy. Paprykę, jajka, cebulę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 0.5 godziny przed podaniem.