Kapsalon ( holenderski kebab)

Kapsalon ( holenderski kebab)

kładniki na Kapsalon :
Foremki aluminiowe
ziemniaki na frytki
olej do smażenia
1 pierś kurczaka
1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros)
10 dag żółtego sera
1/2 kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 ogórek świeży
Sos:
200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1-2 ząbki czosnku cukier ogorek swiezy ze skorka starty musztarda koperek taki robie ja sos czosnkowy Emotikon grin a i kwasek lub sok z cytryny wg wlasnego smaku.
Dalej jak na zdjeciach : przyprawic miesko usmazyć z cebulka pokroci warzywa usmazyc frytki :
Do Foremki na dno frytki miesko zolty ser zapiec chwile w 200 st.dolozyc kapuste warzywa i znowu ser zapiec do rozpuszczenia sera polas sosem jesc smacznego

niusia1

niusia1 2015-01-16

smacznie się prezentuje:)))

milka69

milka69 2015-01-16

fajne to:);

anad60

anad60 2015-01-16

wygląda rewelacja....nie znam takiej
potrawy.....ale na pewno PYCHOTA !!!

kris13

kris13 2015-01-17

O! to coś dobrego!!! Mniammm :)))

zoja54

zoja54 2015-01-18

Super wygląda , napisz Anetko przepisik to skorzystamy, będzie nowe danie w naszym menu:)

agus73

agus73 2015-01-18

witaj........oooo cos innego muszę zrobić ..............pozdrawiam serdecznie....;-DDD

danutaw

danutaw 2015-01-19

..narobiłaś mi smaka.., muszę takie zrobić..!)

lanta21

lanta21 2016-08-09

super

lanta21

lanta21 2018-05-17

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >