U nas dziś króluje Kiszka Ziemniaczana (jelita kiełbasiane kupione) wymoczone z soli kilka godzin.
No to zaczynam pisać:
Ziemniaki 3kg starte razem z cebula i czosnkiem
2 jajka
Sól morska
Pieprz świeżo zmielony
4 łyżki kaszy manny
Majeranek spora łyżka
4 cebule małe
3 ząbki czosnku
u mnie sloninka i kabanos
Ziemniaki starte sól pieprz majeranek kasza manna majeranek jajka dobrze mieszam jelito z jednej strony zawiązuje na supeł i upycham u mnie wkładam lejek hihi do jelita i łyżką drewnianą popycham hi staram się by nie było za dużo powietrza zawiązuję zostawiając parę cm przerwy by poluźnić kiszkę układam na blaszce wysmarowanej olejem kiszkę również smaruje olejem i piekę w 150 stopniach po 10 minutach nakuwam wykałaczką i piekę 45 minut Gotowe
lunia05 2015-11-26
chyba kiedyś się wproszę na taką kiszkę:))
Jeszcze w życiu nie jadałam a wygląda tak smakowicie, że aż chce się zjeść...