Surowe mięso od szynki umyć,obwiązać sznurkiem.natrzeć pikantną marynatą do mięs i drobiu /Kamis/ odstawić .....
Składniki.:
1,2 kg szynki wieprzowej
2 łyżki Ziarenek Smaku Winiary
3 łyżki oleju ....do obsmażenia szynki
2 cebule
liść laurowy
3 gożdziki...tymianek...pieprz
Mięso obsmażyć na rumiano.
Przygotować wywar ze wszystkich składników..zagotować,włożyć do niego mięso i gotować na bardzo małym ogniu ok.60 minut.
Wyjąć osuszyć,można jeszcze raz obsmażyć.
Po ostudzeniu ściągnąć sznurek.
SMACZNEGO.....
Ten przepis był załączony do przyprawy Ziarenka Smaku Kamisa .....
Jeżeli szynka waży więcej trzeba odpowiednio zwiększyć ilość przypraw i gotować dłużej...
Przepis sprawdzony..od kilku lat w ten sposób robię szynkę na każde święta i uroczystości rodzinne...
dodane na fotoforum:
magdabo 2009-05-20
Tego przepisu nie robiłam , dzięki za przepis , na pewno zrobię ...
Własnej roboty szyneczka ... to jest to co lubię ...
Miłego popołudnia !!!
alless 2009-05-20
mniam,mniam,mniam...
maxmen 2009-05-20
Też tak robię - tzn. podobnie. ;)))
atram 2009-05-20
------()."".() WITAM
------( 'o', ) POZDRAWIAM
-----()("♥")() BUZIAKA
-----("')'v'("') ZOSTAWIAM
trisana 2009-05-21
O! se słodyczy to, to lubie najbardziej:))
pozdrawiam cieplutko:)