prażoki - na około 10 minut przed końcem gotowania ziemniaków wsypać mąkę pszenną, dogotować, odcedzi i ubić pałką na puszystą gładką masę
dodane na fotoforum:
fruitek 2014-03-13
Ulubione danie Taty.
Dziękuję za przypomnienie.
Jutro-bon apetite!
;))
janowa 2014-03-15
Wrzuciłam w neta hasło:prażoki,bo to dla mnie coś nowego.Czyli gotowane ziemniaki,utłuczone z mąką...robisz jakoś inaczej?
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.........
janowa 2014-03-16
Dziękuję za odpowiedź.Na pewno zrobię!To prostsze od kopytek,czy klusek śląskich,a sparzona mąka nadaje im puszystości...Pozdrawiam
janowa 2014-03-18
Ach,może nie takie proste,ale próba z jednego ziemniaka wypadła całkiem pomyślnie:)
Polecam!
wloczek 2014-03-19
Wiesz co..Moze mnie tego nauczysz? Moze Anie jeszcze czyms bede mogl zaskoczyc, co..? :p