Upiec biszkopt ciemny z 8 jajek
Masa:
2 mleczne czekolady
6 łyżek mleka
masło roślinne
Masa rodzynkowa:
400 g rodzynek
szklanka spirytusu
1 czekolada gorzka
2 czekolady mleczne
100 g masła
Poncz:
cytryna
pół szklanki spirytusu
szklanka wody
Rodzynki namoczyć w spirytusie najlepiej całą dobę.
Ciasto po upieczeniu przekroić na pół. Spód nasączyć ponczem (do ciepłej wody dodać sok z cytryny i spirytus, można posłodzić).
Mleko wlać do rondelka i rozpuścić na nim czekolady, po wystudzeniu utrzeć z masłem.
masło rozpuścić w rondelku, dodać czekoladę mleczną i gorzką. Chwilę potrzymać na małym ogniu, na koniec dodać rodzynki włącznie ze spirytusem, który nie pochłonął się. Odstawić do wystudzenia.
Przełożenie:
biszkopt z ponczem
krem czekoladowy
biszkopt
krem czekoladowy
masa z rodzynkami
Ciasto schłodzić
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
figa2 2011-09-07
Fajny przepis -wypróbuję!!!!!Pozdrawiam cieplutko:))))