aniol2 2013-12-21
Oj zjadłabym , ale ja muszę zapomnieć o pieczonych mięskach na jakiś czas :-( Pozdrawiam
anna96 2013-12-21
Grażynko, mięso było peklowane przez kilka dni, dzisiaj posypane zostało dodatkowo pieprzem ziołowym i naturalnym, niewielką ilością kucharka. Zostało zapakowane do rękawa, takiego do pieczenia mięs...szczelnie zamknięte,, rękaw musi być podwinięty z obydwu stron do góry i też przyłapany spinaczem''...potem mięso zostało włożone do szerokiego garnka i zalane zimna wodą tak aby było zakryte...do garnka trzeba wrzucić kostkę rosołową, listek laurowy, półtorej łyżeczki soli. Czas gotowania trzeba liczyć od zagotowania wody. Półtora kilograma schabu gotuje się 40 minut...mięso po czasie gotowania ma zostać jeszcze 20 min w wywarze.
Trzeba tylko pamiętać że rogi rękawa musza być skierowane do góry tuż pod pokrywką w innym wypadku mięso nie będzie w wodzie i się nie ugotuje...jak rękaw spuchnie i napęcznieje w miejscu najwyższym nad wodą można go przebić w jednym miejscu igłą .
Marynatą do mięs można też mięso natrzeć dzie
anna96 2013-12-21
cd.Marynatą do mięs można też mięso natrzeć dzień wcześniej chowając do lodówki...to było zrobione troszkę inaczej...gotowane było tylko według takiego sposobu jak napisałam. Po ugotowaniu takim sposobem mięso ma być winne, nie suche...nie wiem jakie wyszło, stygnie w lodówce. Pachnie obłędnie.