Chcę zrobić takie muffinki na wiadome święto ... Za nic nie wychodzi mi to \"szkło\".
Zmarnowałam już z 1,5 kg cukru w nie wiem już ilu próbach i ... matowe wychodzi.
Może ktoś ma jakieś konstruktywne wskazówki do wykonania przezroczystego lizaka ? Nadmienię, że internet już przekopałam...
Zdjęcie pochodzi z bloga - https://ciastoteka.blogspot.com/search/label/Halloween
dodane na fotoforum:
zuza99 2013-10-24
Witam milo sasiadke
Ja nie umie piec ,chodze do MAgdalenki po ciasto jak nie chce mi sie do ETC ,tam smaczniejsze .......
hasedi 2013-10-24
...przepis ciekawy ...a szkło ...kurcze ...nie mam bladego pojęcia gdzie można popełnić jakiś błąd ...
hasedi 2013-10-24
to chyba nie chodzi o to , że nie jesteś zdolna ...może chodzi o cukier ? do lukru nie polecają cukru Diamant na przykład ...aż nabrałam ochoty aby spróbować zrobić tego lizaka ...
annetka 2013-10-25
Dyskutowałam już autorką bloga, doszłyśmy do wniosku, że to może wina cukru , który inaczej się krystalizuje... Robiłam też z przepisu Doroty z bloga Moje Wypieki, też nie wyszło ... ona też nie wie o co chodzi ...Ale nie ustaję w próbach ... może do czegoś dojdę ... :)
ajusia8 2013-10-25
witaj... a jak byś spróbowała z rozkruszonymi landrynkami ?? ja takie witrażyki robiłam w pierniczkach :)
ajusia8 2013-10-25
w piekarniku piekłam :) tu masz dokładnie opisane : http://www.mojewypieki.com/archiwum/2007/11/lista/3 ;)