2 opakowania ciasta francuskiego
200 gram twarożku waniliowego
1 puszka brzoskwiń
1 jajko
cukier puder
Ciasto francuskie dokładnie schłodzić, rozwinąć i pokroić radełkiem na kwadraty i prostokąty.
Na środek prostokąta położyć po 1 łyżeczce twarożku waniliowego, złożyć i dokładnie docisnąć.Na kwadrat ułożyć po 1 połówce brzoskwini dobrze odsączonej i wytartej papierowym ręcznikiem kuchennym.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 200stC z termoobiegiem około 10-15 min aż ciasteczka się ładnie ze złocą.Upieczone ciastka posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
cudolik2 2013-05-06
No widzisz,właśnie...to jest wygoda z tym ciastem francuskim....kroisz,nakładasz i siup,do pieca..;)