jajka 5 szt
mąka 2 czubate szklanki o poj 250 ml
mąka 2 łyżki czubate
olej 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 duży
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
polewa z białej czekolady
posypka
Całe jajka ubić z cukrem i wanilią na bardzo puszystą masę, dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, olej mleko i wodę. Podzielić ciasto na 2 części, dodać do jednej kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Do wysmarowanej tortownicy wlewać na przemian, raz ciemne, raz jasne ciasto,każdego po dwie łyżki.Piec w 180 st c około 55 min. Wystudzone ciasto polać polewą i posypać posypką.
Smacznego.
dodane na fotoforum: