1 średnia pierś z kurczaka podwójna
1 mały żółty melon
sól
sok z cytryny
biały pieprz
2 jajka
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Przekroić na 4 kawałki (kroimy wzdłuż). Lekko rozbić, skropić delikatnie sokiem z cytryny, posolić , oprószyć białym pieprzem. Melona obrać, pokroić na długie kawałki, zwinąć roladki, ewentualnie związać nitką. Panierować w jajku, bułce tartej, smażyć w głębokim oleju około 10 min, na obie strony.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
damcio 2011-11-11
Smacznego życzę:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Soper zdjęcie :)
jolekj1 2011-11-11
Uwielbiam Twoj profil Anulko:-))
Pozdrawiam serdecznie:-))