7 kotletów schabowych bez kości
jarzynka lub kucharek
pieprz+sól
pęczek koperku
masło(pod mrożone)
2 -3 jajka
2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18%
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić.
Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokladnie rozstrzepać,na jednolitą masę)
Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła,
i posiekanego koperku.
Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-smietanowej ,na końcu znów w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor okolo 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki.
Polecam i Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2011-11-12
A roladki wyglądają jakby były ze szpinakiem...:)))