2 ogony wieprzowe , grubsze części
6 ziemniaków
4 łyżki suszonych podgrzybków
1 marchew
1 pietruszka
1/4 selera
1 cebula
1 mały por
1/2 litra soku pomidorowego 100%
3 łyżki kaszy mannej
1 łyżka mielonej papryki
1,5 litra wody
ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
1 łyżka przyprawy jarzynka
200 gram śmietany do zup
Ogony grubsze części wymoczyć, zalać wodą, zagotować, dodać starte na tarce warzywa, przyprawy i namoczone, pokrojone wcześniej grzyby.(wlać razem z wodą)
Gotować aż mięso będzie miękkie, dodać ziemniaki, gotować 10 min, po tym czasie dodać kaszę manną, gotować aż wszystko będzie miękkie.
Pod koniec dodać sok pomidorowy i mieloną paprykę, gotować wszystko jeszcze 7 min.
Wyjąć mięso, drobno pokroić, włożyć do zupy.
Do garnuszka wyłożyć śmietanę, wlać gorącej zupy, dokładnie wymieszać, wlać do zupy, wymieszać.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
jolekj1 2011-11-12
Takiej jeszcze nie gotowalam,ale sporobuje:-))
Pozdrawiam serdecznie:-)