• 40 dkg schabu karkowego(surowego)
• 30 dkg kiełbasy myśliwskiej
• 2 marchewki
• 1/2 selera
• 20 dkg fasolki szparagowej
• 30 dkg pieczarek
• 1 por
• 1 duża papryka czerwona
• 1 pietruszka
• 1 puszka groszku
• 1/2 litra soku pomidorowego
• 1 cebula
• 5 małych ogórków kwaszonych
• ziele jałowca
• ziele angielskie
• listek laurowy
• sól
• pieprz ziołowy
• ziarenka smaku lub kucharek do smaku
• 1 łyżka masła roślinnego
• 40 dkg schabu karkowego(surowego)
• 30 dkg kiełbasy myśliwskiej
• 2 marchewki
• 1/2 selera
• 20 dkg fasolki szparagowej
• 30 dkg pieczarek
• 1 por
• 1 duża papryka czerwona
• 1 pietruszka
• 1 puszka groszku
• 1/2 litra soku pomidorowego
• 1 cebula
• 5 małych ogórków kwaszonych
• ziele jałowca
• ziele angielskie
• listek laurowy
• sól
• pieprz ziołowy
• ziarenka smaku lub kucharek do smaku
• 1 łyżka masła roślinnego
Schab pokroić w słupki, kiełbasę myśliwską też, podsmażyć na maśle na patelni razem z cebulą i pieczarkami.
Wrzucić do garnka, dodać pokrojone w słupki warzywa, marchew, pietruszkę selera, pokrojonego pora, fasolkę szparagową.
Zalać 2 litrami wody lub wg uznania.
Dodać przyprawę sól, pieprz, ziarna jałowca, ziele angielskie, listek laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać, ogórki, paprykę, groszek konserwowy i sok pomidorowy.
Gotować jeszcze wszystko, około 20 min na małym ogniu.
Przyprawić wg własnego smaku.(można zaprawić śmietanką, lub zagęścić zasmażką)
dodane na fotoforum: